Sultanlık korkuya dayalı olduğu için korkak, alçak, sefil, rezil insanlar yetiştirir. İçten bir bütçeye ve gerçek bir ödeme dengesine dayanan paramızın fiilî istikrar vaziyetini kesin surette muhafaza edeceğiz. Onun izinde bugün milyonlarca insan yürüyor. Bazı kimseler zamanın yeniliklerine uymayı kâfir olmak sanıyorlar. Bu sanatkâr üstadın eseri hepimiz tarafından kabul edilerek millî ve sosyal hayatımızda yer tutacak kadar olgunlaşmış, estetik bir şekil almıştır. Cesaretimizi destekleyen ve devam ettiren sizsiniz. Ey yükselen yeni nesil! Bir millet için en kutsal kişilerden olan ulu önder Atatürk, sözleri ile topluma ışık tutmaktadır. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir, hürdür. Çünkü Türk Milleti, geçirdiği nihayetsiz felaketler içinde; ahlakını, törelerini, hatıralarını, menfaatlerini, kısacası bugün kendi milliyetini tamamlayan her şeyini dili sayesinde muhafaza etmiştir. Atatürk’ün anlamlı, güzel, özlü sözlerini, özdeyişlerini ve vecizelerini ilgiyle okumanız dileğiyle..Ben, 1919 senesi mayısı içinde Samsun’a çıktığım gün elimde, maddî hiçbir kuvvet yoktu. Söylediği sözlerle yıllar öncesinden ne derece ileri görüşlü olduğunu kanıtlayan ulu önder, sanattan bilime, teknolojiden spora pek çok alanda sözleri ile yol göstermeye devam etmiştir.
O ülkü şudur: Türk ulusunu, uygar toplumlar içinde yaraştığı kata yükseltmek ve Türk Cumhuriyeti’ni sarsılmaz temeller üzerinde, her gün daha çok güçlendirmek; bunun için de, zorbalık düşüncesini öldürmek.Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Ancak, O aklın rehberliğinin bilgi, bilim olduğunu yine de kabul etmişti.Tarihte uygar bir varlık olarak kalabilen kavimler, şüphe yok ki bilim hayatından nasibini almış bireylerden oluşan topluluklardır.İnsan topluluklarının uzak ve yakın tarihlerinde, uygarlık eserleri, ancak kuramsal ve uygulamalı bilimlerin bilinmesi ve uygulanması ile mümkün olur. Marmaris Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı 'Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir' Bilim Parkımız Covid-19 salgını önlemleri kapsamında geçici bir süre hizmete ara vermiştir.
Bu mesele üzerinde bizim de, çocuklarımızın da esaslı olarak durmanız lâzımdır.Aynı milletin çocuklarının hep beraber bulunarak birbirlerini tanımaları, birbirlerini sevmeleri ve bu birlik sevgisinden çıkacak yüksek hislere aynen tâbi olmaları güzel bir şeydir. Atatürk, kurduğu devleti bilim ve bilimsel düşünce temelinde inşa etmiştir. Türk’ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.Türk milletinin, yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda elinde ve kafasında tuttuğu meşale müspet ilimdir.Gençliği yetiştiriniz. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip bulunacaktır.Ekonomik kalkınma, Türkiye’nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir.Bir tek karar vardı: O da ulusal egemenliğe dayalı, hiçbir koşula bağlı olmayan bağımsız, yeni bir Türk Devleti kurmak.Şunu söylemeliyim ki; biz her araçtan yalnız ve ancak bir ülkü için yararlanırız. Atatürk, ‘akıl ve mantığın halletmeyeceği mesele yoktur’ derdi. Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürkün matematik ile ilgili özlü sözleri sayfamızda derledik. Okuduğu 3997 kitap ve yazdığı 9 kitapla bilgi hazinesini gelecek nesillere aktaran atamız, günümüzde kullanılan pek çok matematik teriminin de babasıdır. Zeybek dansı, her toplumsal salonda kadınla beraber oynanabilir ve oynanmalıdır. Bu yanlış yorumu yapanların amacı, İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Bu noktada yeni Türkiye topluluğunda, bir bireyi bunun dışında düşünmek istemiyorum.Cumhuriyet, düşünce özgürlüğünden yanadır. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur. Biz dine saygı gösteririz. Oradakilerle el ele verip mücadeleye devam edeceğim.Yarın sabah bir tümen asker yollasam, Hatay’ı alabilirim. Bu yıl web sitemize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini eklemeye karar verdik. Durumu Büyükelçi’ye, daha başlangıçta açıkça ifade ettim. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Eğer güzel sanatlar müntesibi sıfatıyla siz bunu tespit ederseniz, bütün millete ve bütün insanlığa hizmet edersiniz.Güzel sanatlarda muvaffakiyet, bütün inkılâpların muvaffak olduğunun en kesin delilidir. Sizler için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bilim ile ilgili sözlerini derledik. Bir millet, sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Bu sayede yıllar sonra bile onun sözlerini referans alabilmekte, sözleri ışığında doğru yolda hareket edebilmekteyiz. Atatürk, ‘akıl ve mantığın halletmeyeceği mesele yoktur’ derdi. Bilim kesinlikle bilgisizliği yener. Sadece askeri olarak değil, diğer ülkelerle bilimsel anlamda da savaşılması gerektiğini savunan önderimiz, bilime verdiği önemle kendinden söz ettirmiştir.
Bunlara muhteşem müzik ahengi veren Türk sanatkârlarıdır.Erişmeye mecbur bulunduğumuz seviyeye, bugüne kadar uzak kalışımızın mühim sebeplerinden biri, sanata ve sanatkârlığa lâyık olduğu derece ehemmiyet verilmemiş olmasıdır.Ben toprak büyütme dileklisi değilim; barış bozma alışkanlığım yoktur; ancak antlaşmaya dayanan hakkımızın isteyicisiyim. Çünkü uygarlık eserlerini vücuda getirenin, ulusun bütünü olduğunu kabul etmekle beraber, uluslara yol gösteren ve yöneten, tarih kamuoyu karşısında, büyüklükleri teslim edilmiş kişilerin önderlikleri, kolektif duygular ve başarılar üzerinde çok önemli rol oynamıştır.Atatürk, kendi yetiştiği devrin pozitif bilimlerini mesleki uzmanlığı bakımından bellediği zaman, berrak ve müspet bir görüşe olabildiğini ve herhangi bir meseleyi matematiksel bir kesinlikle çözmeyi hedef tuttuğunu söylerdi. Fakat bu zaferler süngü zaferleri değil; ekonomi, ilim ve irfan zaferleri olacaktır.Memleketin yalnız bir yerinde değil, beş on yerinde birer ilim merkezi, nur merkezi, fen merkezi yapmalıyız. Şayet ufukta, bu yolda binde bir ihtimal belirirse, Türkiye Cumhurbaşkanlığı’ndan ve hatta Büyük Millet Meclisi üyeliğinden çekileceğim ve bir fert olarak bana katılacak birkaç arkadaşla beraber Hatay’a gireceğim.
Halkımızın buna güçlü olduğuna ve sonsuza dek güçlü kalacağına kesinlikle inanıyorum ve bundan dolayı da geleceğe gönül rahatlığıyla bakıyorum.Cumhuriyet, ahlaki erdeme dayalı bir iradedir. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız. Onlara ilim ve irfanın müsbet fikirlerini veriniz.