Just weeks after assuming the premiership, he oversaw Kosovo’s declaration of independence from Serbia. Nuk ka asgjë të keqe takimi. Juni 2020 wegen Kriegsverbrechen und Verbrechen gegen die Menschlichkeit während des Kosovokrieges angeklagt. “Unë kam thënë kështu, ra Albini e […] Faqja zyrtare e Presidentit të Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi. Vlak na zijn aantreden als premier riep hij de onafhankelijkheid van Kosovo uit. Deputeti nga radhët e Nismës, Haxhi Shala, ka thënë duke ironizuar se “Ka ra Albin Kurti e na bëri bashkë me Hashim Thaçin”. Thanë që varet krejt nga vota juaj. Misioni i Ri: Rinia, motori i zhvillimit të hovshëm ekonomik të Kosovës Kadri Veseli i shkon në konak Hashim Thaçit, një kafe me bacen Haxhi.
Hierfür seien Gerichte und Ermittlungsbehörden zuständig.Die Parlamentarische Versammlung des Europarats nahm Martys Bericht am 25. Hashim Thaçi [haˈʃim ˈθaʧi; Aussprache ] (* 24. April 1968 in Broćna, Sozialistische Föderative Republik Jugoslawien) ist ein kosovarischer Politiker. 23 Gusht 2020 - Thaqi ketu flet si strateg i ekonomis, duke u munduar te krijon pershtypje se akoma Hashim Thaqi vendos për çdo gje se si do behet me Qeverisjen e Vendit apo dhe më fatin e Pronave Shtetrore të Vendit që gjat mandateve të tij si Kryminister i Kosovës, ka ndodhur nje privatizim i eger i ketyre nderrmarrjeve dhe pronave shtetrore. Thaçi ka thënë se ai nuk heziton t’i japë këshilla deputetëve ose kujtdo që i … Oktober 2012 reichten sich Hashim Thaçi und der serbische Ministerpräsident Am 24. Der Den Haager Sonderankläger wirft Thaçi vor, für etwa 100 Morde an Kosovo-Albanern, Serben, Roma und Angehörige anderer ethnischer Gruppen sowie politischen Gegnern verantwortlich zu sein. Juni 2020 wurde gegen ihn durch den Sonderankläger des Kosovo-Kriegsverbrechertribunals in Den Haag Anklage wegen Kriegsverbrechen und Verbrechen gegen die Menschlichkeit im Zusammenhang mit dem Hashim Thaçi ist verheiratet, Vater eines Sohnes und spricht neben Berichte über Verbindungen zur organisierten KriminalitätAnklage durch den Sonderankläger des Kosovo-Kriegsverbrechertribunals in Den HaagBerichte über Verbindungen zur organisierten KriminalitätAnklage durch den Sonderankläger des Kosovo-Kriegsverbrechertribunals in Den Haag Materialet dhe informacionet e Gazetës Sinjali nuk mund të kopjohen, të shtypen, ose të përdoren në çfarëdo forme tjetër, pa leje nga redaksia. Lajme, Politikë Ish-ministri i Drejtësisë nga radhët e PDK-së, Abelard Tahiri, duke folur rreth propozim-aktakuzës së Speciales kundër presidentit...Gazeta Sinjali mirëmbahet nga kompania "Sinjali" sh.p.k. Haxhi Avdyli : Hashim Thaçi mbetet dhurata më e dëmshme që i kemi bërë vendit 9 Qershor, 2020 “Hashim Thaqi , një president i zgjedhur edhe me votat e LDK … Ju kam miq dhe bashkudhëtarë. Nuk e kam problem që të takohem me miq, njihemi që 20 vjet e kam mik të mirë, jam mirënjohës që më ka pyet, ia kam dhënë opinionin tim, natyrisht në funksion të ndërtimit të institucioneve dhe jo bllokadës dhe shpërbërjes së institucioneve. April 2016 wurde er vom Parlament des Kosovo für eine Amtszeit von fünf Jahren zum Präsidenten der Republik Kosovo gewählt. Unë e vlerësoj sinqeritetin e tij. Gjyshi im, Sinani, ishte nip i familjes së gjerë Rama. Lideri i Nismës Socialdemokrate, Fatmir Limaj nuk ka pranuar të komentoj vizitën e mbrëmshme që presidenti i vendit, Hashim Thaçi dhe kreu i AAK-së, Ramush Haradinaj i kishin bërë deputetit të partisë së tij, Haxhi Shala. Learn more about Thaci’s life and career.